Bell

Disclaimer

Assalamualaikum. Thanks for coming. Biela or Bella for short. 20. Islam. Keep calm, stop laughing and continue reading. Thank you ♥

Diaries About Link Quotes

Chit-Chat



CONTACT ME


 
Facebook: Click Here ♥
Twitter: Click Here ♥
Tumblr: Click Here ♥
Instagram: Click Here ♥




Credits

Template: Aina Syana
Editor: Biela Bella
Owner: Bell
Others:   


Insyirah Si Gendut ♥
Assalamualaikum,
Hye semua ! Setelah selesai mengedit blog Cik Syahirah Shawal, time untuk saya pulak update blog saya. Hehe before tu, saya nak tolong promote blog Cik Sya yang dah berPINK-PINKan tu. Haha maklumlah, yang tuan editnye tu pon gila pink dengan merah kan. So korang tekan SINI untuk ke blog Cik Sya. Dan ni ade gambar blog Sya yang diedit khas oleh Editor yang tak berapa nak terkenal iaitu Tuan tanah kedaung blog yang korang tengan baca ni. Haha
Nak tengok an? Haa sila sila sila :)

klik gambar untuk tumbesaran

Haa, so apa komen korang? Okey ke, buruk ke, ape-ape lah.Saya tak kesah pun.Hee yang penting Cik Sya tu suka.Enough ! Okey harini nak cerita tentang anak sedara saya yang sorang tu.Yang kiut-miut kuasa dua tu.Yang aktifnye lain macam tu.Yang pelat-pelat tu.Yang suke makan banyak-banyak tu.Yang annoying kadang-kadang tu.Yang ade Tunang bernama Osman tu. Hahh amek kau.Nama tunang dia klasik betul kan.Hihi kejap lagi korang akan tau lah sape Osman tu ye.Sabau sabau :)
Kalau korang nak tau, Cira ni aktif sangat-sangat.Tapi ramai yang cakap dia ni bijak, sebab umur dia baru 1 tahun 6 bulan, tapi perwatakan dia dan fizikal dia dah macam umur 2 tahun.Masa dekat klinik-klinik pun nurse ramai tak percaya dia baru 1 tahun 6 bulan tau. Haa bangga den :P *eishh riak pulak dah.
Kalau korang nak tau, sape yang nak jaga cira ni kena lah kuat iman, kuat semangat, kuat agama, kuat tulang, kuat kaki, kuat tangan, kuat mental dan Kuat Harimau yang sabun basuh baju kita beli kat kedai tu.Haha (merepek kerepek). Sebab kan, cira ni sangat aktif dan dia sangat suka buat benda yang pelik-pelik sampai kita tak terlayan.Lagi satu, dia akan buat korang rasa Penat yang amat dan terseksa jiwa, raga, zahir mahupun batin. Haha So korang kenelah sediakan Panadol Actifast untuk melegakan sakit kepala tu ye :) Esh-esh-esh !
Tengoklah keletah dia ni. Mula-mula amek gambar bukan main sopan, rendah diri, bertatasusila, dan berakhlak mulia.Tengok tuuuuu !

Hamboii dia. Tegak je badan. Dah macam nak nyanyi lagu negaraku kat perhimpunan hari Isnin sekolah Tajul dah.Haa tu yang dia pegang tu lah Osman ! Haha tunang tercinta dan setia.Osman tu sebenarnya milik saya mula-mula.Kalau orang yang bagi bear tu baca entry ni mesti dia tengah senyum-senyum macam kerang busuk tak cukup bulu tu :P Haha ummi yang bagi nama bear tu " OSMAN ". Dan melekat sampailah sekarang. Cira kalau nak pegi mana-mana, mesti nak bawak Si Osman tu.Even nak pegi kedai Runcit Cik Masdar tu pon dia nak bawak jugak. Haa korang tau ke Kedai Runcit yang saya sebut tadi tu?? Cari laa sendiri kalau ade ea. Haha malu tau makcik ni nak bawak Osman tu.Kalau tinggal kang Cira tu nangis. So dengan muka tak malu bercampur innocentnye, saya bawak jugaklah Osman tu. Eshhh tebal beb muke den !

Ni pun Cira masih mengekalkan keanggunan dia lagi.

Haa kali ni dia dah naik tocang sikit dengan membuat aksi gedik 90darjah. Haha

Ni dah macam mata hantu dalam cerita Suzana tu. Hahaha alahaii konon-konon manja lah tu kan :P

Hahaha yang ni muke paling slumber dia.Bila saya kata, " cira senyum! makcu nak amek gambar ni "Dan dengan tak semena-menanya Cira terus senyum macam cina kopet tu. haha comel kan??


Haaa kali ni dia dah mula keluarkan bola pink dia tu.Dan terus membuat aksi ghairah yang tak mengagak.Haha kali ni den dah tak mampu nak snap-snap gambar dia lagi dah. Aku kena buliiii !!!! Tatatata ~

" Kajian psikologi ada mengatakan apabila seseorang itu mempunyai masalah, salah satu caranya ialah dengan memegang dan meluangkan masa bersama bayi atau kanak-kanak kerana mereka akan berasa tenang dan hilanglah segala masalah yang mereka hadapi seketika "

0 comment(s)
Older Post | Newer Post